Residentie Les Belles

- Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas zocht Elements naar de ideale invulling voor een privédomein, waar een oude villa stond. Zo ontstond Residentie Les Belles: een modern appartementsgebouw op een historische site, dat haar authenticiteit bewaart.

Het doel was om de nieuwe residentie te integreren in het bestaande decor. We hebben ons daarvoor aangepast aan de omgeving. Zo zetten we het gebouw niet aan de straatkant, maar daar waar de oude villa stond. Het garandeert rustig wonen, op enkele tientallen meters van de straat. Wie het domein oprijdt, voelt zich in een park.

Bij het bouwen streefden we ernaar zo veel mogelijk aanwezige elementen te behouden. Het project is ingepland in de bestaande natuur, met eeuwenoude bomen, zodat het parkgevoel bewaard blijft. Vanuit de moderne appartementen kijk je ook uit op de antieke waterpartij.

Het project biedt een breed aanbod voor diverse gezinstypes. Het is een schoolvoorbeeld van hoe je op een bepaalde locatie meerwaarde kan creëren zonder te raken aan de eigenheid van de site.

Residentie Les Belles: 40 appartementen. Architect: Arcas.

Terug naar het projectoverzicht