2021-01-22

Verkoop nieuwbouwproject Basalt kent een vliegende start

In de dorpskern van Onze-Lieve-Vrouw-Olen, op de locatie waar vroeger garage Mertens gevestigd was, verschijnt binnenkort het energiezuinige nieuwbouwproject Basalt, met 26 stijlvolle appartementen en 9 woningen rond een schitterende gemeenschappelijke parktuin.

Uniek wonen in het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Olen

Het project is in handen van Elements Development. “Met de herbestemming van dit bedrijfsgebouw naar nieuwbouwwoningen met de naam Basalt scheppen we heel wat woongelegenheid, mooi geïntegreerd in het authentieke dorpscentrum,” vertelt Thomas Van Hemelen van Elements Development.

“Bij de ontwikkeling van dit project draaide het niet enkel om zoveel mogelijk wooneenheden creëren, we wilden vooral een open project ontwerpen dat past in de leefomgeving in het centrum. Het gaat bovendien om een BEN-project met een E-peil van minder dan 30, wat de appartementen en woningen extra aantrekkelijk maakt.”

Verlaagd BTW-tarief mogelijk

Debbie Heylen van de nieuwbouwafdeling van Heylen Vastgoed verwacht dat dit project vlot zal verkopen: “Er is veel vraag naar centraal gelegen nieuwbouwwoningen in de regio. De groene ruimte en open architectuur zijn in deze tijden een belangrijke meerwaarde voor potentiële kopers. Bovendien heeft men nu nog volledige inspraak in de afwerking. Elke woning wordt tot in de details uitgewerkt volgens de wensen van de koper.”

Het project komt trouwens gedeeltelijk in aanmerking voor het verlaagde BTW-tarief van 6% voor sloop en heropbouw. Een belangrijke troef weet men bij de makelaar: “Kopers kunnen, onder bepaalde voorwaarden, profiteren van deze nieuwe maatregel die sinds 1 januari van kracht is. We merken dat de interesse hierdoor nog groter is. Er zijn nu al een aantal wooneenheden verkocht en de opendeurdagen moeten nog komen.”

Opendeurdagen op 28 en 31 januari

Geïnteresseerden kunnen op donderdag 28/1 of zondag 31/1 een bezoekje brengen aan de oude garage aan de Oevelsesteenweg. Vanwege de geldende maatregelen in verband met Corona wordt er wel gevraagd om een afspraak te maken met 1 van de makelaars zodat alles veilig verloopt. Dat kan via de websites www.heylenvastgoed.be of www.trendvastgoed.be


Terug naar het nieuwsoverzicht